|
|
Bak in een kleine pan de ui zachtjes tot hij zacht is en bruin begint te kleuren.
Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Doe nu de champignons en de paprikapoeder erbij en bak op middelhoog vuur tot de champignons beginnen te slinken.
Neem van het vuur en zet opzij.
Smelt de boter zachtjes in een grote braadpan.
Voeg de boem toe en roer met een garde tot een gladde pasta.
Laat het mengsel op laag vuur lichtbruin worden.
Dit duurt een minuut of vier.
Blijf goed roeren zodat de bloem niet aanbakt.
Schenk nu voorzichtig de melk, sojasaus en de bouillon erbij terwijl je blijft roeren met de garde.
Als het goed is krijg je nu een gladde soep zonder klontjes.
Doe de champignons bij de soep in de pan en voeg ook de gehakte dille toe.
Laat met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten pruttelen.
Roer af en toe even door om te voorkomen dat de soep aanbrandt.
Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout of sojasaus.