Hoarlese mosterdsoep

  • 2 bouillontabletten
  • 1 kleine prei
  • 50 g katenspek
  • 1 eetl. gedroogde peterselie
  • 1 eetl. olie of stukje margarine
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 kuipje volvette smeerkaas
  • 2 flinke eetl. Hoarlese mosterd (*)
  • 3 eetl. allesbinder
  • zout & peper naar smaak

In een pan 1 liter water aan de kook brengen met 2 bouillontabletten.
Prei schoon maken en in zeer dunne ringen snijden.
Katenspek in zeer dunne reepjes snijden.
Katenspek in de koekenpan met een beetje olie of margarine krokant bakken.
Katenspek op keukenpapier laten uitlekken.
De crème fraîche door de bouillon kloppen.
De mosterd er doorheen roeren, daarna de soep weer op temperatuur laten komen.
De smeerkaas er door roeren tot het gesmolten is.
Al roerend allesbinder toevoegen en blijven roeren tot de soep gebonden is.
De soep over de borden verdelen.
Als laatste de reepjes katenspek de prei en de peterselie over de borden verdelen.

(*)
Deze mosterd, die vernoemd is naar de plaats Haarle (gem. Hellendoorn), is vooral geschikt bij een stukje kaas, worst of knakworst. Eigenlijk een mosterd die u bij elk gerecht kunt eten, de smaak is pittig.
Ook te gebruiken als basis voor mosterdsoep.

Bron: Antonia mosterd

Terug