Herfstsoepje met pastinaak

herfstsoepje_pastinaak (2K)

  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • 2 wortelen
  • ½ bloemkool
  • 1 eetl. margarine
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • takje verse rozemarijn + extra om te garneren
  • vermicellilettertjes
  • peper
  • zout

Snij alle groenten in blokjes en de bloemkool in kleine roosjes.
Stoof alle groenten behalve de bloemkool aan in de margarine.
Voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes.
Doe ook de bloemkoolroosjes en het takje rozemarijn erbij.
Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Voeg de lettertjes toe en laat nog 4 minuten meekoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met een takje rozemarijn.

Opmerking

Pastinaak is rijk aan foliumzuur en kalium, en bevat ook vitamine B en C.
Pastinaak smaakt pittig én zoet. heerlijk in soepen en puree, maar ook heel lekker geroosterd in de oven.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug