Herfstsoep met wilde zalm en grijs garnalen

herfstsoep_zalm (3K)

voor 2 personen

  • 1 raapje
  • 1 aardappel
  • 1 stuk wit van prei
  • 1 pijl witloof
  • een halve ajuin
  • 1 theel. visfumet
  • een snuifje citroenpeper
  • zeezoutt
  • knoflookpoeder
  • zwarte peper
  • paprikapoeder
  • basilicum
  • mosterdzaad
  • komijn
  • 1 l visbouillon
  • grijs garnalen
  • wilde gerookte zalm
  • boter
  • vers gehakte basilicum

Snij de groenten grof en stoof deze op een hoog vuur bruin aan.
Zet het vuur lager en laat zachtjes sudderen kruid goed naar smaak af.
Voeg bouillon toe.
Laat even opkoken en mix de soep.
Als je de soep serveert de garnalen en zalm toevoegen evenzeer de vers gehakte basilicum.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug