Trek een sterke kalfsbouillon met flink wat bouquet.
Laat daarin, na het zeven, in stukjes gesneden gemengde paddestoelen 15 minuten sudderen.
De kalfsbouillon kunt u ruim van tevoren maken en invriezen.
Bewaar het paddestoelenafval (eventueel in de vriezer) voor paddestoelen jus en fonds.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©
|
|
Maak de paddestoelen schoon en snijd deze in reepjes.
Snij de bieslook fijn.
Doe de paddestoelen in een pan met de soepbasis en verwarm deze.
Als de soep bijna kookt, laat deze dan 10 minuten op laag vuur met een deksel op de pan staan.
Serveer de soep in een kom of bord en strooi er wat fijngesneden bieslook overheen.
Variatietips:
Voeg eens een scheutje rode port of sherry samen met de paddestoelen aan de soepbasis toe.
Voeg een eetlepel crème fraîche bij het serveren aan de soep toe.