Heksensoep met spinnen

Heksensoep met spinnen

    • voor de soep
  • ½ pompoen
  • 5 wortelen
  • een dikke ui
  • een teentje knoflook
  • olijfolie
  • een mespuntje gemberpoeder
  • een bouillonblokje
  • (kokos)room
  • peper & zout
    • voor de spinnen
  • olijven
  • enkele spaghettistengels
  •  
    • voor de spinnenwebben
  • enkele eetl. volle (plantaardige) natuuryoghurt

Schil de groenten en snijd ze in stukjes.
Stoof de ui en het lookteentje in een beetje olijfolie.
Voeg de groenten toe als de ui glazig is geworden en bak even aan.
Giet anderhalve liter water bij de groenten en voeg het bouillonblokje toe. Kruid met peper, zout en gember.
Laat de soep ongeveer een half uur pruttelen op het vuur.
Mix de soep en voeg eventueel een beetje (kokos)room toe.

Heksensoep met spinnen
Heksensoep met spinnen
Heksensoep met spinnen

Maak spinnen door voorzichtig spaghettistengels door een olijf te duwen.
Kook water en leg de spinnen er voorzichtig in met een lepel.
Schep de spinnen er voorzichtig uit met een schuimspaan als de pootjes beginnen te bewegen.
Verdeel de spinnen over de soepkommetjes.

Tip
Maak de soep nog griezeliger door met een spuitzak met een heel fijn puntje cirkels volle yoghurt over de soep te spuiten.
Daarna laat je kinderen met een tandenstoker van het midden naar de rand lijntjes trekken in de vorm van een spinnenweb.

Bron: Kookanje
Tip spinnenwebben: Eatsamazing

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug