Harira met kikkererwten

Harira met kikkererwten

voor 2 personen

  • klein lamslapje van 150 g
  • 2 eetl. olie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ bosje koriander
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)
 
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 blaadje laurier
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 koolrabi of raapje
  • 1 klein blik kikkererwten, ca. 250 g uitlekgewicht
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout

Snijd het vlees in blokjes.
Bak het vlees in de hete olie bruin.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Was de koriander en hak de steeltjes klein.
Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg het laurierblad en 25 cl water met het stukje bouillontablet toe en stoof het vlees in ca. 45 minuten gaar.
Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
Stoof de koolrabi de laatste 10 minuten met het vlees mee.
Laat de kikkererwten uitlekken.
Roer de kikkererwten en de tomatenblokjes door de soep en warm het geheel nog even door.
Strooi er aan tafel de korianderblaadjes over.

Tomatenpuree over?

Terug