Harira - I

harira (3K)
voor 6 personen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 225 g mager lamsvlees in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • ¼ knolselderij in heel fijne blokjes
  • 1 prei in fijne ringen
  • 2 wortels in kleine blokjes
  • 115 g kikkererwten 1 nacht geweekt en uitgelekt
  • 1 thee .gemalen gember
  • 1½ l water
  • 115 g rode linzen
  • zout en peper
  • 400 g tomaten ontveld zonder zaadjes en in blokjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 theel. kaneel
  • 1 rode paprika van zaadlijsten ontdaan en in stukjes
  • 50 g vermicelli
  • 1 bosje koriander gehakt
  • ½ bosje selderij
  • partjes citroen

Verhit de olie en bak het lamsvlees aan alle kanten goudbruin.
Voeg de ui, prei, wortel en de knolselderij toe en als de ui zacht is de kikkererwten,gember en het water.
Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de soep 1 uur
zacht koken, tot de kikkererwten bijna gaar zijn.
Voeg linzen, tomaten, tomatenpuree, kaneel en paprika toe en laat de soep 15 minuten koken.
Voeg de vermicelli toe, breng de soep aan de kook en laat hem nog 15 minuten zacht koken, tot de linzen en vermicelli zacht zijn.
Voeg de koriander,selderij en zout en peper toe.

Serveertip
Serveer de soep met partjes citroen.

Bron: Smulweb


Harira - II

ramadansoep met koriander

voor 6 personen

  • 300 g mager lamsvlees, in kleine blokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 1 stukje gemberwortel, geraspt
  • 100 g linzen
  • 3 takjes peterselie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 eetl. citroensap
  • 100 g rijst
  • 4 takjes koriander, fijngehakt
  • 3 dl tomatenpuree
  • zout en peper
  • 3 l water
  • 2 bouillonblokjes

Doe de ui en de gember in een soepketel, samen met het vlees, de linzen, de takjes peterselie, de selderij, het kaneelstokje, de kurkuma, de paprika en de komijn.
Voeg het water toe, breng aan de kook en laat een uurtje pruttelen met het deksel op de soepketel.
Breng op smaak met peper, zout en de bouillonblokjes.
Voeg de rijst toe en laat 20 minuutjes meekoken.
Voeg de koriander en de tomatenpuree toe en laat nog 5 minuutjes koken.
Haal de peterselietakjes, de selderij en het kaneelstokje uit de soep, voeg het citroensap toe en laat nog eens 5 minuutjes koken.
Warm opdienen en serveren met citroensap en kaneelpoeder zodat de gasten naar eigen smaak de soep wat zuurder of zoeter kunnen maken.

Bron: Receptjes.be
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug