Licht gebonden groentesoep met maïs

  • 1 ui
  • 1½ l water
  • 2 courgettes
  • 500 g aardappelen
  • 250 g maïskorrels
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 pot Maggi basis voor groentesoep
  • 25 cl melk
  • zout
  • versgemalen peper

Snipper de ui fijn.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en daarna in dunne plakjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Laat de maïskorrels uitlekken.
Verhit de olie in een soeppan.
Roerbak de ui glazig.
Voeg de aardappelen en de maïskorrels toe en roerbak het geheel nog 5 minuten.
Schenk al roerende de groentesoep in de pan.
Voeg het water en de melk toe.
Bind de soep met maizena, losgeroerd met een scheutje melk.
Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de plakjes courgette toe en laat deze nog minuten zachtjes meekoken.
Breng de soep op smaak met wat zout & peper.
Lekker met grof boerenbrood.

Terug