voor 2 personen
|
|
Kook de erwten in een pan met ruim water in ca. 35 minuten gaar en giet af in een vergiet.
Spoel vervolgens af met koud water.
Bak ondertussen de panchetta in een diepe pan of soeppan krokant en leg deze op een keukenpapier apart.
Bak de knoflook met de boter in het vet van de panchetta voor 1 minuut.
Voeg dan de aardappels en lente ui toe en bak even kort mee.
Voeg de bouillon toe en het water erbij en breng aan de kook.
Kook 12 - 15 minuten tot de aardappels beetgaar zijn.
Voeg dan de erwten toe en laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg de peterselie toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper en zout
Serveer de soep met wat kookroom, de grof verkruimelde pancetta en wat vers gehakte bieslook.
Bron: Peulvruchten.nl