Groene aspergesoep - I

Groene aspergesoep

  • 500 g groene asperges
  • ½ eetl. olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
 
  • 1 l groentebouillon, vers gemaakt of van een blokje
  • 10 cl sojaroom + klein scheutje extra voor garnering
  • ± 4 eetl. geraspte kaas

Snijd de harde onderkant van de asperges (bewaren) en snijd de asperges in stukken van ± 3 cm, bewaar de koppen apart.
Verwarm de olie in een grote pan en bak de ui even aan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Voeg de harde onderkant van de asperges toe en kook ± 10 minuten door.
Zet op een zeef en gooi de stukjes daarna weg.
Zet de bouillon opnieuw op het vuur en roer de aspergestukjes (niet de kopjes) erdoor.
Laat ± 5 minuten trekken.
Haal de soep van het vuur en maak met de staafmixer fijn.
Breng daarna opnieuw aan de kook.
Roer de room en de aspergekopjes door de soep en laat nog ± 2 minuten doorkoken.
Verdeel de soep over 4 borden, giet er een streepje room over bestrooi met geraspte kaas.

Bron: Ekoplaza


Groene aspergesoep - II

  • 2 blikken groene asperges
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 à 3 eetl. maïszetmeel
  • 2 eetl. boter
 
  • een snuifje zout naar smaak
  • een snuifje kerriepoeder
  • verse room, 10 cl room per l bouillon

Pureer alle ingrediënten, behalve de room in een blender of met een handmixer.
Giet het mengsel in een pan en verwarm zachtjes tot een gladde en dikke soep.
Proef, voeg indien gewenst meer kerrie, zout of bouillonblokje toe.
Giet de soep in borden.
Giet voorzichtig een scheutje room over de soep in de gewenste decoratie.
Indien je niet blij bent met de decoratie, roer dan de room gewoon door de groene aspergesoep zodat ze zacht en fluwelig wordt.
Garneer met groen zoals kervel, peterselie, koriander, tuinkers of bieslook.

Bron: Jeroen Meus

Terug