Griekse tomatensoep met gevulde lamsgehaktballetjes

  • 50 g lamsgehakt
  • 1 boterham (wit)
  • 4 eetl. melk
  • 1 eetl. Griekse kruiden
  • 200 g feta
  • 8 gemarineerde olijven
  • 1 grote ui
  • 6 tomaten
  • olijfolie
  • ½ liter bouillon (kip, tablet)

Snijd de korsten van de boterham en leg de boterham in de melk.
Meng het zacht geworden brood met het gehakt en ½ eetlepels Griekse kruiden.
Maak van het gehakt 8 balletjes.
Druk ze plat.
Leg in het midden van elk 1 blokje feta en 1 olijf.
Vouw het gehakt er helemaal omheen en rol er weer balletjes van. Bewaar ze in de koelkast.
Pel en snipperde ui.
Snijd de tomaten in vieren.
Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en bak de fijngehakte ui op een laag vuur in ca. 3 minuten glazig.
Voeg de rest van de Griekse kruiden, de tomaten en de bouillon aan de ui toe.
Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep
Voeg de gehaktballetjes toe, breng de soep tegen de kook aan en laat de balletjes in 10 minuten gaar worden.
Lekker met warm uienbrood.

Bron: Odin recepten

Terug