Gratin Lyonnaise, originele gegratineerde uiensoep

gratin_lyonnaise (1K)

  • 8 in ringen gesneden uien
  • 1 eetl. bloem
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 l kippenbouillon
  • versgemalen peper en zout
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 glas rode port
  • 4 plakken stokbrood
  • 4 eetl. geraspte kaas

Verhit de olie en bak hierin op niet te hoog vuur de uien en knoflook tot ze glazig zijn.
Bestrooi de uien en knoflook met de bloem en blus deze af met de port en de bouillon.
Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout.
Verhit in de tussentijd de gril van de oven.
Schep de soep in ovenbestendige koppen en leg in iedere kop een plak stokbrood.
Bestrooi het stokbrood met de geraspte kaas en laat het onder de gril smelten en kleuren.
Serveer de soep direct, maar waarschuw uw tafelgenoten dat het erg heet kan zijn!

Succestip
Bereid de soep een dag van tevoren, hij is dan nog lekkerder!

Bron: Spar Succes recepten

Terug