|
|
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een 3 liter kookpan en bak hierin de blokjes rundvlees bruin aan alle
kanten.
Blus dit met 2 ½ liter warm water, voeg de kruidenbuiltjes (of bouillonblokjes) toe en breng aan de
kook.
Laat de bouillon op laag vuur 60 min. zachtjes koken en verwijder de kruidenbuiltjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook licht bruin.
Zet het vuur laag en voeg nu foelie, paprikapoeder en bloem toe en roer dit goed door.
Voeg wat warme soep bij de bloem en roer tot alle klontjes zijn verdwenen.
Voeg daarna de rest van de bouillon en het vlees toe en roer alles goed door elkaar.
Laat nog 30 min. zachtjes doorkoken.
Laat de aardappelblokjes de laatste 10 min. meekoken.
Breng de soep op smaak met de pesto rosso, zout, peper en worcestershiresaus.
Lekker met uien/kaas stokbrood.
Tip
Goulash als saus: gebruik 750 g vlees en 1 ½ liter water. Gebruik één extra ui.
Bereid de saus als hierboven beschreven en bind met iets meer bloem.
Lekker met gekookte rijst en doperwten.