Gouden bloemkoolsoep

voor- of lunchgerecht

  • 1 bloemkool
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 eetl. olie
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 2 bouillonblokjes; ik nam paddenstoel
 
  • 1 eetl. kurkuma
  • 2 theel. komijnpoeder
  • 2 theel. korianderpoeder
  • cayennepeper of chilipoeder naar smaak

Snijd de bloemkool grof maar zorg dat de stronk kleiner gesneden is – die is harder.
Fruit de ui zachtjes glazig in de olie in circa 4 minuten.
Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Doe de bloemkool erbij, plus de bouillonblokjes en 1 liter water.
Dek af, breng aan de kook en laat in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Stamp nu de bloemkool met de stamppotstamper fijn in de soep; dat is lekkerder dan pureren.
Voeg de specerijen toe en net zoveel pittigheid als je aanstaat.

Bron: Onno Kleyn

Terug