Gevulde soep uit Shanghai

  • 150 g kipfilet
  • 120 g parmaham
  • 2 eieren
  • 120 g bamboespruiten
  • 10 g gember
  • 1 theel. zout
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 eetl. olie
  • 1 Chinese paddestoel
  • ½ lente-uitje
  • 1 theel. maizena

Snijd de lente-ui in 8 stukjes.
Sla de gember plat.
Breng 5 dl water met de lente-ui, gember en kip aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de kip 10 minuten.
Laat de kip afkoelen in het vocht.
Was en week de paddestoel in warm water 30 minuten.
Giet het vocht af en vang het op.
Verwijder het steeltje van de paddestoel.
Klop de eieren met 1 theelepel maizena los.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak van het losgeklopte ei een dunne omelet.
Spoel de bamboespruit af onder koud stromend water.
Snijd de kip, ham, omelet en bamboespruit in dunne reepjes.
Leg de paddestoel in het midden van een grote vuurvaste kom.
Leg rondom de paddestoel de reepjes ham, omelet en kip in een aardig patroon.
Vul het midden op met bamboespruit en 1 dl paddestoelenvocht.
Plaats een stoomrek in een wok en breng water tot 1 cm onder het stoomrek aan de kook.
Plaats de gevulde kom op het rek en sluit de wok af met een deksel.
Stoom het gerecht 20 minuten op een hoog vuur.
Verhit 1 liter kippenbouillon.
Stort de inhoud van de kom in een soepterrine en giet de kippenbouillon
voorzichtig langs de rand (Pas op dat het patroon niet verstoord wordt).

Bron: Astrid Veltman

Terug