|
|
Maak de groenten schoon.
Snijd de wortel in plakjes of reepjes, de bleekselderij in boogjes, de paprika, de courgette en de geschilde aardappelen in blokjes.
Hak de ui en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een royale pan en bak alle ingrediënten tot en met de kruiden 5 minuten in een grote pan al roerende goed aan.
Voeg peper naar smaak toe.
Schenk de bouillon in de pan.
Leg een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken.
Halveer de tomaten.
Voeg de gehalveerde tomaten, de witte bonen, de ham en de macaroni toe.
Laat de soep nog circa 10 minuten zachtjes koken tot de macaroni beetgaar is.
Garneer met een takje verse basilicum.
Strooi aan tafel de kaas over de soep.
Geef er ciabatta (Italiaans broodje) of bruin stokbrood bij.
Variatie:
Neem eens gesneden wittekool, in reepjes gesneden venkelknol, roosjes broccoli of bloemkool in plaats van de bovengenoemde groenten.
Bron: Nederlandse Hartstichting
voor 2 personen
|
|
Pel de uien.
Snijd 1 ui in stukken, houd de andere apart.
Maak 1 wortel schoon en snijd hem in stukken.
Was de selderij.
Bak de poelet in de hete olie bruin.
Voeg de ui, wortel, selderij, 1 liter water en wat peper toe.
Breng aan de kook en laat 1½ uur zacht koken.
Maak de rest van de groente schoon.
Snijd de overgebleven ui in snippers, wortels in plakken, paprika in blokjes, maïskolf in plakken van 2 cm, pompoen in blokjes en zoete aardappel in stukken.
Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
Snijd het stuk bakbanaan op de ribben met een scherp mes in en verwijder de schil.
Snijd de banaan in plakken.
Schenk de bouillon door een zeef in een andere pan.
Voeg de stukjes vlees weer toe aan de bouillon en voeg de groente, peper, plakken bakbanaan, tijm en komijn toe.
Kook de groente in 20 minuten gaar.
Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten.
Geef er brood bij.