Gevulde groentensoep

  • 6 worteltjes
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 3 aardappelen, geschild
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 3 takjes tijm en 2 takjes basilicum of
  • 5 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eeti. olijfolie
  • peper
  • 3/4 l bouillon
  • 4 (vlees)tomaten, ontveld
  • 150 g witte bonen (blik of pot)
  • 75 g magere gekookte ham of gaar kippenvlees in blokjes
  • 50 g volkoren macaroni
  • 4 eeti. geraspte kaas (Parmezaanse, Pardano of magere Zwitserse)

Maak de groenten schoon.
Snijd de wortel in plakjes of reepjes, de bleekselderij in boogjes, de paprika, de courgette en de geschilde aardappelen in blokjes.
Hak de ui en de knoflook fijn.
Verhit de olie in een royale pan en bak alle ingrediënten tot en met de kruiden 5 minuten in een grote pan al roerende goed aan.
Voeg peper naar smaak toe.
Schenk de bouillon in de pan.
Leg een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken.
Halveer de tomaten.
Voeg de gehalveerde tomaten, de witte bonen, de ham en de macaroni toe.
Laat de soep nog circa 10 minuten zachtjes koken tot de macaroni beetgaar is.
Garneer met een takje verse basilicum.
Strooi aan tafel de kaas over de soep.
Geef er ciabatta (Italiaans broodje) of bruin stokbrood bij.

Variatie:
Neem eens gesneden wittekool, in reepjes gesneden venkelknol, roosjes broccoli of bloemkool in plaats van de bovengenoemde groenten.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug