Gevulde aardappelsoep

Gevulde aardappelsoep

voor 2 personen

  • ½ struik bleekselderij
  • 200 g aardappelen
  • 100 g prei
  • 10 g (¾ eetl. vloeibare) margarine
  • 1 theel. kerrie
  • peper, zout
  • 70 cl bouillon
  • 1 rode paprika
  • 75 g achterham
  • mespunt tijm

Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Fruit de prei in de margarine en voeg de kerrie, peper en zout toe.
Doe de bleekselderij en de aardappelblokjes bij de prei en voeg de bouillon toe.
Kook dit in 10 minuten gaar.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Roer krachtig met een houten lepel de stukjes aardappel kapot.
Voeg de paprika toe en kook de soep nog 5 minuten.
Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
Maak de soep op smaak met wat tijm.

Lekker met een fruitsalade met vanillekorreltjes toe.

Bleekselderij over?

Voedingscentrum



Terug