Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

voor 6 personen

  • 1½ kg tomaten
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l groentebouillon
  • flinke hand verse basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas, voor garneren

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een grote bakplaat.
Snijd de uien en de paprika in kwarten en leg ze ook op de bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en strooi er wat peper en zeezout over.
Laat de groenten ca. 45 minuten roosteren in de oven.
Keer de ui en paprika halverwege even om.
Hak de knoflook fijn.
Verhit wat olijfolie in en (soep)pan en bak de knoflook even aan.
Voeg de geroosterde groenten, basilicumblaadjes en de bouillon toe.
Laat een minuut of twee zachtjes doorkoken en neem van het vuur.
Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is.
Breng op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder of chilipoeder.
Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas.

Tip
Als je van een pittig soepje houdt, kan je wat chili vlokken toevoegen voor je gaat pureren.

Bron: LoveMyFood

Terug