|
|
Neem een bakblik.
Indien niet geëmailleerd, leg er een laag bakpapier in.
Hussel in een kom de blokjes knolselderij door de olie.
Verdeel dit in het bakblik, leg de takjes tijm ertussen en de knofloken.
Zet dit 30 minuten in een oven op 220 °C.
Haal de takjes tijm er voorzichtig uit en schraap de blaadjes er boven een schoon en leeg bord af.
Zet dit even weg.
Haal de knoffen er uit – die zijn nu zacht.
Doe de gebruinde blokjes knolselderij over in een pan.
Knip de topjes van de knofloken en knijp de inhoud er uit, bij de knolselderijblokjes in de pan.
Doe de bouillon erbij.
Breng aan de kook.
Zet de staafmixer er in en het wordt een wat lichtbruine, dikke soep.
Scheut room en zwarte peper er naar smaak doorheen doen.
Klaar.
Serveer het in borden of kommen.
Doe er wat blokjes kaas bij (indien harde kaas: geraspt) en strooi er tijmblaadjes over.
Opmerking
Ellen heeft het over 25 minuten in een oven die op 200 °C is voorverwarmd en dan de bovengrill ingeschakeld om te garen.