Gerookte knoflooksoep met tomaat, knoflookroom en croutons

  • 1 kg tomaten
  • 1 grote bol gerookte knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 eetl. extra vergine olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetl. zongedroogde tomatenpuree
  • 1 eetl. balsamico
  • 8 eetl. room
  • 1 teen gerookte knoflook, geperst
  • 2 sneden witbrood, zonder korst
  • 1 eetl. olijfolie
  • ¼ theel. chilipoeder
  • 1 takje rozemarijn
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tomaten in partjes, hak de ui grof en verdeel de knoflook in teentjes, maar schil ze niet.
Doe de tomaten, ui, knoflook en rozemarijn in een braadslee.
Voeg de olijfolie toe, kruid met zout & peper en zet 1 uur in de oven tot de groenten zacht zijn.
Maak intussen de knoflookroom en de croutons.
Meng de knoflook door de room en kruid met zout & peper.
Zet opzij.
Snijd het brood in blokjes van 0,5 cm.
Meng ze met de olijfolie, chilipoeder en zout.
Verhit een pannetje op middelhoog vuur en bak de croutons in enkele minuten goudbruin.
Haal de groenten uit de oven en verwijder de knoflook.
Doe de inhoud van de braadslee in een grote pan en voeg de uitgeperste tenen knoflook toe.
Pureer de groenten met de tomatenpuree, aceto balsamico en een halve liter water.
Kruid met zout & peper, warm de soep op en dien op met een lepel knoflookroom en enkele croutons.
Versier met wat fijngehakte rozemarijn.

Bron: Annelini D'Angelo
Gepubliceerd door: Smokey Al

Terug