|
|
Rasp de uien of snijd ze ongelofelijk fijn.
Hak 1 teen knoflook.
Verhit 8 eetlepels olijfolie en bak de ui en die ene teen heel zachtjes voorbij glazig, tot hij begint te kleuren, in 10 à 15 minuten.
Voeg de linzen toe (weken is overbodig), de 3 hele tenen knoflook, de rijst, 1½ liter water en 1 afgestreken eetlepel zout (15 gram).
Laat zachtjes gaar koken in circa 15 minuten.
De soep moet aangenaam dik zijn.
Rasp de citroen dun.
Was en droog de koriander en snijd hem fijn, met steeltjes en al.
Doe de helft ervan bij de soep.
Staafmixer de andere helft van het korianderblad met de citroenrasp, korianderzaadjes, muntblaadjes en een grote scheut olijfolie.
Het zaad zal maar deels kapot gaan; dat is goed.
Breng op smaak met een snuf zout.
Serveer de soep met in elke portie een gulle lepel van je zelfgemaakte munt-korianderolie en wat mij betreft een kneep citroensap.
Wijn
Vermentino di Sardegna.