Gele wortelcrèmesoep

Gele wortelcrèmesoep

  • 400 g gele wortelen
  • 400 g selderij
  • 1 ui
  • 3 eetl. kokosolie
  • 1 l groentebouillon
  • 4 eetl. sojasaus
  • 20 cl kokosmelk
  • 4 eetl. kokosmeel
  • peper & zout
  • koriander
    • voor de topping
  • 400 g tofu
  • 4 eetl. kokosmelk
  • 4 eetl. sojasaus
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 2 eetl. kokosolie

Snijd de wortelen, selderij en ui in kleine stukjes.
Bak de wortelen, selderij en ui in een steelpan in kokosolie gedurende 10 minuten.
Snij de tofu in blokjes en marineer in een marinade van kokosmelk, sojasaus en chilipoeder gedurende 20 minuten.
Voeg de groente aan de groentebouillon toe en laat op een matig vuur ongeveer 10 minuten sudderen.
Haal de gekookte groenten van het vuur en pureer ze.
Voeg kokosmelk en kokosmeel toe en breng op smaak met sojasaus, peper, zout en koriander.
Aan het einde de soep goed mengen.
Bak de tofu in een pan in kokosolie tot het heet is.
Giet vervolgens over de soep en serveer warm.

Bron: Dr. Goerg Coconut Club

Terug