Gekaramelliseerde uiensoep

  • 2 flesjes Wispe bier (33 cl)
  • 2 grote uien
  • 25 g boter
  • 2 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 theel. tijm
  • 1 pot vleesfond (38 cl)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 meergranen petit pain
  • 100 g geraspte Gruy√® re (kaas)

Uien pellen en snipperen.
In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten.
Suiker er doorheen scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen.
Tijm, vleesfond en bier toevoegen.
Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Pittig op smaak brengen met zout & peper.
Grill voorverwarmen.
Petit pain schuin in 8 plakjes snijden.
Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen.
Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien.
Soepkommen op bakplaat zetten en onder de hete grill de kaas in 2 - 3 minuten laten smelten.
Ook lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals Roquefort of Danish blue.

Bron: Wispe

Terug