Paddestoelensoep (gebonden)

  • 500 g gemengde paddestoelen, schoon, droog en in gelijke stukjes gesneden
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 liter kalfsbouillon
  • 2 dl. room
  • 60 g boter
  • 40 g bloem
  • zout & peper

Maak de paddestoelen schoon en doe het afval (steeltjes en van cantharellen ook de schilletjes) bij de kalfsbouillon, laat ½ uur zachtjes trekken en zeef de bouillon.
Bak de paddestoelen met de sjalot en knoflook in 20 gram boter tot de padestoelen geen vocht meer loslaten en knoflook en sjalot glazig zijn, strooi er zout & peper op en zet apart.
Maak een roux van de resterende boter-bloem en bouillon, voeg de room toe, klop schuimig met de staafmixer en voeg de paddestoelen toe, breng op smaak met peper en zout.

Terug