Gebonden goulashsoep met drie kleuren paprika

goulashsoep (3K)

voor 6 personen

  • 2 eetl. olijfolie
  • 600 g mager soepvlees in blokjes gesneden
  • 2 niet te grote uien in ringen gesneden
  • ½ rode paprika in blokjes gesneden
  • ½ groene paprika in blokjes gesneden
  • ½ gele paprika in blokjes gesneden
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 3 eetl. bloem
  • 1 snufje kummel/karweizaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 1½ l runderbouillon
  • 500 g aardappelen in blokjes gesneden
  • 2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes in blokjes gesneden
  • 10 cl zure room
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Verhit de olie in een soeppan en bak het vlees op hoog vuur aan.
Voeg de paprika en uiringen er aan toe en laat dit meebakken.
Kruid het vervolgens met paprikapoeder, bloem, peper, zout, kummel en knoflook en laat dit ook even meebakken.
Giet daarna de runderbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep op matig vuur zachtjes koken tot het vlees bijna gaar is (ca. 20 minuten).
Voeg de aardappelblokjes en tomaatstukjes er aan toe en laat het geheel zachtjes verder koken tot de aardappelblokjes gaar zijn (ca. 15 minuten).
Roer tenslotte de zure room door de soep heen en bestrooi de soep met gehakte peterselie.

Succestip
Serveer de goulashsoep met gebakken brood croutons.

Bron: Spar Succes recepten

Terug