Gazpacho met zomerkruiden en een spiesje

Gazpacho met zomerkruiden en een spiesje

  • 600 g rijpe tomaten
  • ½ sjalotje
  • ½ teentje knoflook
  • peper
  • ½ à 1 eetl. (rode wijn) azijn
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant) of selderij
  • 6 sprieten bieslook
  • stukje komkommer

Was de tomaten, snijd ze in stukken en verwijder harde delen.
Pel het sjalotje en de knoflook.
Pureer de tomaten met het sjalotje en de knoflook heel fijn.
Laat de soep minimaal 1 uur op een koude plaats afgedekt staan, dan ontwikkelen de tomaten meer smaak.
Maak de soep op smaak met peper, wat azijn en de olijfolie.
Was de kruiden en knip ze klein.
Strooi de kruiden over de soep.
Schaaf van het stukje komkommer 4 dunne linten.
Rijg de linten aan een spiesje.
Leg de spiesjes op de glaasjes.

Verse kruiden

Terug