Gazpacho met tomaat, komkommer en paprika

Gazpacho met tomaat, komkommer en paprika

voor 1½ l soep

  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snee bruinbrood
 
  • 1½ l water
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 1 verse bolajuin
  • peper & zout

Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukjes.
Was de komkommer, snijd hem doormidden en versnijd elke helft in blokjes.
Snipper de ui.
Maak de paprika schoon.
Snijd de helft van het vruchtvlees in reepjes, de andere helft in blokjes.
Doe de tomaten, de helft van de komkommer, de gesnipperde ui, de paprikareepjes en het knoflook in een mixerkom.
Voeg het in stukjes gesneden brood toe.
Mix alles tot een gladde puree en voeg beetje bij beetje het water toe terwijl u blijft mixen.
Roer er de olie, de wijnazijn, de tomatenpuree, peper en zout door en laat de soep 2 uur koelen in de koelkast.
Leg 2 ijsblokjes in een soepkommetje en giet er gazpacho over.
Serveer de soep met schaaltjes gevuld met de resterende blokjes komkommer, de paprikablokjes en de in blokjes gesneden bolajuin.

Opmerking
Een bolajuin lijkt sterk op de lente-uitjes maar het verschil zit hem in de dikte van de ui. Deze bedraagt nl tussen de 2½ à 6 cm. De bolajuin wordt minimaal per 3 stuks verkocht.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug