Gazpacho met reepjes

gazpacho_reepjes (4K)
vegetarisch
  • ½ komkommer
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g rijpe tomaten
  • ½ rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 30 g gemalen amandelen
  • 5 cl olijfolie
  • 15 cl water
  • 1 pak Alpro® soya Reepjes Pittig/ Licht gekruid
  • 1 eetl. Alpro® soya Yoghurtvariatie Naturel, voor garnering
  • rode wijnazijn
  • suiker
  • zout & peper naar smaak

Houd een klein beetje paprika, komkommer, amandelen en tomaat achter en hak de rest in kleine blokjes (brunoise).
Hak ook de sjalot, knoflook en bleekselderij en pureer samen met de olijfolie en 15 cl water in een keukenmachine tot een gladde massa.
Breng op smaak met rodewijnazijn, suiker, zout & peper.
Bak de alpro reepjes op het laatste moment in een beetje soya bakken & braden.
Strooi de reepjes en de rest van de garnituur over de soep.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug