Gazpacho de naranja - Gazpacho van sinaasappel

gazpacho_naranja (1K)

  • 150 cc olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 2 sinaasappelen
  • 1 snuifje zout
  • 1 scheutje azijn
  • ijsblokjes
  • bladpeterselie
  • rode peper

Kook één van de twee eieren tot deze hard is.
Laat afkoelen.
Pers de knoflook, hak de peper ragfijn (verwijder eerst de zaalijsten en zaadjes.
Doe het andere ei in een kom en vermeng deze met het geperste teentje knoflook eentheelepel fijngehakte peper, zout en azijn.
Schenk nu druppelgewijs de olie en het sap van de sinaasappels toe.
Blijf hierbij constant kloppen.
Voeg de ijsblokjes toe en plaats tot gebruik in de koelkast.
Serveer deze tapas in kleine amuseglaasjes.
Proef de gazpacho.
Voeg eventueel naar smaak wat zout toe.
Mocht de gazpacho te dik zijn, laats er dan nog wat ijsblokjes in smelten.
Verwijder de eidooier uit het hardgekookte ei en hak het eiwit zeer klein.
Doe de gazpacho over in de glaasjes en gaarneer met het eiwit, wat rode peper en fijngesneden peterselie.
Deze gazpacho dient zeer koud geserveerd te worden!

Gepubliceerd door: Giessenborch tapas recepten

Terug