Gazpacho Hispaniola

Gazpacho Hispaniola

  • 1 l tomatensaus
  • 4 lente-uien, afgewerkt, gesneden
  • 2 knoflookteentjes, geschild, geplet
  • ½ komkommer, geschild, gesneden
  • 1 kleine rode ui, geschild, gesneden
  • ½ rode en ½ groene peper, stengel en zaden verwijderd, gesneden
  • 2 eetl. sherryazijn
  • zout en witte peper
  • 4 eetl. extra virgin olijfolie, plus extra bij het serveren
    • bij het serveren
  • 8 - 10 kwarteleitjes (optioneel)
  • handvol kleine basilicumbladeren, fijn gesnipperd
  • licht geroosterde croutons (optioneel)

Voor de gazpacho meng je alle gazpacho-ingrediënten tot een gladde puree in een blender of een keukenmachine en koel het een nacht in de koelkast.
Net voor het serveren breng je een pan water aan de kook en kook de kwarteleieren drie minuten (indien gebruikt).
Dompel de eieren onder in koud water.
Pel en kap de eieren (of snijd ze doormidden).
Roer de basilicum in de gazpacho.
Giet de gazpacho in kommen en strooi de croutons erover, als je die gebruikt.
Garneer het met de kwarteleitjes en een scheutje olijfolie.

Bron: The Hairy Bikers
From: Hairy Bikers Everyday Gourmets
Gepubliceerd door: Cooking New York Times

Terug