Franse vissoep

Franse vissoep

voor 2 personen

  • 1 dunne prei
  • 100 g bospeen
  • 100 g peultjes
  • 150 g groentenmix, diepvries bijv. Mexicaanse
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 100 g zalmfilet
  • peper
  • 75 g gekookte mosselen
  • 75 g Hollandse garnalen
  • Provençaalse kruiden
  • ½ volkoren stokbrood

Maak de groente schoon.
Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de peultjes.
Breng de tomatenblokjes met 30 cl water aan de kook en laat hierin alle groente ca. 5 minuten koken.
Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
Voeg de zalmfilet, de mosselen en de garnalen toe en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden.
Serveer er het brood bij.

Mosselen en garnalen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug