Fazantensoep

fazantensoep (3K)

  • handvol sluimererwten
  • achttal spruitjes
  • halve koolrabi
  • 8 kastanje paddestoelen (in achten snijden)
  • 8 stuks oesterzwammen (slierten trekken)
  • afwerking overschot vlees van de fazant

Karkas met vulling van de fazant in een ruime ketel met 2 liter water aan de kook brengen.
Voeg een gevogelte bouillon blokje toe en laat zachtjes op een matig vuur koken gedurende 60 minuten.
Stoof de in fijne slierten gesneden groenten in boter met een gevogelte bouillon blokje gaar.
Behalve de champignons en oesterzwammen houden voor afwerking.
Haal de beenderen uit de ketel en zeef het vocht door een pasvit (vergiet).
Dit bij de gestoofde groenten even laten opkoken en de champignons en oesterzwammen toevoegen samen met het vlees.
Bijkruiden met gemalen zwarte peper.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug