Ezogelin soep

Ezogelin Corbasi

Ezogelin soep

voor 2 personen

  • 40 g rode linzen
  • 20 g zilvervliesrijst
  • 15 g bulgur
  • 1 ui
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ½ eetl. tomatenpuree zonder zout
  • 1 theel. gedroogde munt
  • citroensap
  • chilivlokken (pul biber)

Was de linzen in een zeef.
Breng 60 cl water aan de kook en voeg linzen, rijst en bulgur toe.
Kook dit in ca. 20 minuten gaar.
Pel de ui en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine zacht.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg de munt toe en bak 2 minuten mee.
Roer dit door de linzen en laat nog 10 minuten koken.
Serveer de soep met wat citroensap en chilivlokken.

Bron: Diëtist Gülsah Kayar
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug