Erwtensoep met muntschuim

Erwtensoep met muntschuim

  • 2 takjes munt
  • 10 cl slagroom
  • 50 g prei
  • 50 g sjalotten
  • 1 eetl. boter
  • 4 eetl. alsem
  • 450 g bevroren erwten
  • 50 cl kalfsbouillon
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 8 grissini, dunne stokjes brood

Pluk de muntblaadjes van de takjes.
Giet de room over de muntblaadjes en laat afkoelen.
Reinig, was en laat de prei uitlekken.
Snijd de prei en sjalotten in kleine blokjes.
Smelt de boter in een steelpan.
Bak de prei en sjalotten gedurende 5 minuten op matig vuur tot ze doorschijnend zijn.
Voeg het alsem toe en laat het inkoken.
Voeg erwten en bouillon toe en kook afgedekt gedurende 8 minuten.
Pureer fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout & peper.
Verwijder de munt uit de room.
Klop de slagroom halfstijf, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Snijd de overige muntblaadjes in fijne reepjes.
Serveer soep met muntschuim, munt en grissini.

Bron: essen & trinken

Terug