Erwtensoep met munt en basilicum

Erwtensoep met munt en basilicumErwtensoep met munt en basilicum

vegetarisch, voor 2 - 3 kommen

  • 400 g gedroogde groene erwten
  • 1 eetl. olie
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 20 g munt
  • 20 g basilicum
  • 60 cl groenten bouillon
  • 1 theel. zout
  • verse peper
  • paar eetl. sojayoghurt
  • wat citroensap

Was de groene erwten en laat in 1 liter water een nachtje weken.
Ververs het water en kook de erwten in 1½ uur gaar.

Erwtensoep met munt en basilicumErwtensoep met munt en basilicum
Erwtensoep met munt en basilicumErwtensoep met munt en basilicum

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en knoflook voor 5 minuten.
Voeg de ⅔e van de erwten, bouillon, helft van de munt, helft van de basilicum en zout toe.
Breng dit aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Erwtensoep met munt en basilicumErwtensoep met munt en basilicum

Doe het restant erwten, de andere helft van de munt en basilicum erbij en pureer de soep.
Door deze ingrediƫnten later toe te voegen (en niet mee te laten koken) blijft de soep goed groen.
Verwarm de soep nog heel eventjes en schenk in de kommen.

Erwtensoep met munt en basilicumErwtensoep met munt en basilicum

Mix wat sojayoghurt met citroensap en wat zout en doe een eetlepel in elke kom.
Serveer de soep met peper, extra zout en wat olijfolie.

Bron: de Groene Meisjes
Gepubliceerd door: Peulvruchten.nl

Terug