Erwtensoep met makreel

voor 2 personen

  • 1 ui
  • stukje knolselderij
  • 1 worteltje
  • mespunt kerrie
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 kleine aardappel
  • 30 cl groentebouillon
  • 300 g diepvries doperwten
  • 150 g gestoomde makreel
  • 1 takje bladselderij

Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de knolselderij in blokjes en de wortel in plakjes.
Fruit de groente met de kerrie een paar minuten in de hete margarine.
Schil de aardappelen snijd hem in blokjes.
Doe de blokjes aardappel, de bouillon en de doperwten in de pan.
Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Maak de soep op smaak met wat peper.
Verdeel de makreel in stukjes en leg ze in de soep.
Garneer met wat bladselderij.

Bron: Voedingscentrum

Terug