Erwten dragonsoep

Erwten dragonsoep

  • 80 g sjalotten
  • 100 g aardappelen
  • 50 g boter, zacht
  • 10 cl port, licht
  • 70 cl groentebouillon
  • zout
  • 450 g bevroren erwten
  • 10 g dragonbladeren, vers
  • 2 eetl. crème fraîche
  • 1 theel. honing
  • ½ theel. kurkuma
  • 3 eetl. sinaasappelsap
  • 25 cl slagroom
  • 1 theel. citroenschil, fijn geraspt
  • ½ theel. tandoori kruidenmix
  • ½ eetl. zwarte komijn

Snijd de sjalotjes in tweeën en kruislings in fijne reepjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit 10 g boter in een pan en bak de sjalotten tot ze doorschijnend zijn.
Blus met portwijn en reduceer met de helft.
Voeg de groentebouillon en aardappelen toe, dek af en kook op een laag vuur gedurende 15 minuten.
Breng licht op smaak met zout.
Laat de erwten ontdooien.
Pureer ondertussen de dragon met de resterende boter in een blitzhacker zeer fijn.
Roer de crème fraîche met honing, kurkuma, sinaasappelsap en 1 snufje zout glad.
Voeg aan het einde van de kooktijd ontdooide erwten en room toe aan de soep en kook nog eens 5 minuten.
Giet de soep in de keukenblender.
Voeg dragonboter en citroenschil toe en meng zeer fijn.
Vul de soep in voorverwarmde diepe borden, bestrooi met kurkuma crème fraiche en bestrooi met wat tandoorikruiden en zwarte komijn.
Serveer onmiddellijk.
Degene die de soep verser en zuurder wil hebben kan deze met 1 à 2 eetlepels citroensap aanvullen.

Bron: essen & trinken

Terug