Doperwtjessoep

voor 2 personen

  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 150 g doperwten (diepvries of blik)
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
  • mespunt tijm
  • 3 takjes peterselie
  • 2 eetl. zure room

Snijd of knip het ontbijtspek in reepjes en bak het langzaam uit.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Neem de spekreepjes uit de pan en fruit de sjalot zacht in het overgebleven spekvet.
Voeg de doperwten toe met de bouillon en wat tijm en kook dit 15 minuten.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Breng de soep weer tegen de kook aan en maak hem op smaak met peper.
Was de peterselie en knip de takjes klein.
Bestrooi de soep met de reepjes spek en de peterselie en schep de zure room er op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht panzanella.

Bron: Voedingscentrum

Terug