Doperwtencrème met scampispiesjes

doperwtencreme (2K)

  • 1 l kippenbouillon
  • 800 g doperwtjes (diepvries)
  • 100 preiringen (diepvries)
  • 1 kleine ui
  • 100 g zure room
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gepelde scampi
  • 3 eetl. olijfolie
  • bladpeterselie
  • peper & zout

Snij de scampi op de rugkant van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal.
Meng de gepelde en geplette knoflook met wat peper, zout en 2 eetlepels olijfolie.
Leg de scampi in de marinade.
Stoof de gesnipperde ui en de prei in 1 eetlepel olijfolie.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Doe er de doperwtjes bij, laat 5 minuten koken en pureer.
Kruid met peper en zout en breng opnieuw aan de kook.
Prik de scampi op spiesjes.
Bak ze 3 minuten aan elke kant in de marinade.
Roer van het vuur af de room door de saus.
Bestrooi de spiesjes met gehakte peterselie.
Serveer ze bij de soep.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug