Limburgse trots: donkerbiersoep

voor 10 personen

  • 350 g fijn gesneden mager runderpoulet
  • 6 sjalotten
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 3 ltr krachtige runderbouillon
  • 3 flesjes oud bruin
  • 2 eetl. appelstroop
  • 250 g champignons
  • 8 bosuitjes schoongemaakt
  • peper
  • zout
  • 3 laurierbladeren
  • mespunt tijm

Het fijn gesneden rundvlees stevig aanbakken in een klontje boter (gebruik een soeppan zodat het aanbaksel later in de soep komt).
Sjalotten schoonmaken en in stukken snijden.
Dan aan het vlees toevoegen en enkele minuten laten meebakken.
Tomatenpuree toevoegen en ook enkele minuten mee aanbakken.
Dan afblussen met het bier en de appelstroop.
Vervolgens de bouillon met de kruiden toevoegen.
Laat de soep op een klein vuur ca. 1 uur trekken; het vlees moet zachtgaar zijn.
Maak de champignons schoon en snij ze in fijne plakken, en snij de bosuitjes in fijne ringen.
Als het vlees gaar is de champignons en de bosuitjes toevoegen en de soep nog 10 minuten laten koken.

Opmerking

Serveer in een soepkop.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug