|
|
Verhit de olie in een grote pan op een matig vuur.
Voeg al roerend de uien, selderij, wortelpeterselie en wortel erin.
Kook gedurende 8 Ć 10 minuten of totdat de groenten licht gekleurd zijn.
Voeg de tijm toe.
Voeg de runderbouillon toe en schraap alle gebruinde stukjes van de bodem.
Voeg de laurier, kruidnagel, zout & peperkorrels toe.
Breng het op een hoog vuur aan de kook, dek af en laat sudderen voor 45 minuten.
Zeef de vaste ingrediƫnten.
Breng aan de kook op matig warmte.
Roer de bloem en de zure room door elkaar en klop langzaam in halve kop hete soep.
Giet dit langzaam in de soep, roer constant, en voeg de geraspte augurken en hun sappen toe.
Breng op smaak door te proeven en serveer.
Opmerking
Nu, ik heb nog nooit de wortel van de selderij gebruikt, ik heb de tijm gesneden en de kruidnagels weggelaten.
Ik heb dit ook als een dikke soep geserveerd met aardappelen en wortels, dus je kunt er meer een aardappelsoep van maken
als je dat wilt.
Bron: Cindy Hamilton in de nieuwsgroep rec.food.cooking