|
|
Fruit de ui- en aardappelblokjes in boter, giet de groentebouillon erbij en kook de aardappelen tot ze zacht zijn.
Hak de wilde knoflookblaadjes grof, voeg toe aan de soep en laat enkele minuten koken.
Pureer de soep, voeg room toe, breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, zout en peper.
Garneer met daslookbloemen en/of in reepjes gesneden wilde knoflook.
|
|
Pel en snipper het sjalotje.
Verwarm de roomboter in een pan en fruit de sjalot glazig.
Schil ondertussen de aardappels en snijd deze in blokjes.
Doe 5 centiliter groentebouillon bij de sjalot en voeg de aardappelblokjes toen.
Kook de aardappels gaar in de bouillon in ongeveer 10 minuten.
Snijd de daslook in grove stukken.
Wanneer de aardappel gaar is pureer je het geheel met de staafmixer.
Warm nog even goed door en voeg vervolgens de daslook toe en pureer het met de staafmixer, je krijgt een prachtige groene soep.
Maak op smaak met een klein scheutje citroensap en wat peper.
Decoreer met een madeliefje en eet direct op.
Proef en breng waar nodig op smaak.
Bron: Myrthe Johansen, Velt-docente en blogster
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief
|
|
Verhit de olijfolie en boter in een stevige pan op middelhoog vuur.
Doe de ui en aardappel erbij, schep een paar maal om en als de ui glazig wordt, de bouillon erbij doen.
Kook tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Als je de soep voorbereidt, kunt u nu stoppen.
De daslook moet namelijk vers in niet-kokende soep worden gepureerd.
Als het aan de kook gaat, wordt het grauw.
Dus het beste is vlak voor het opdienen het volgende te doen:
Breng aan de kook.
Zet de staafmixer er in.
Doe er een kloeke scheut room bij.
Kookt het?
Vuur uit.
Pureer de aardappel-ui-room met de staafmixer.
Vervolgens handje voor handje het daslookblad erdoor mixen en pureren.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer.
Opmerking
Dus niet meer aan de kook brengen!