Daslooksoep met kwarkbollen

Daslooksoep met kwarkbollen

  • 1 bos daslook, ca. 100 g
  • 1 middelgrote ui
  • 50 g boter
  • 2 middelgrote aardappelen
  • ¾ l groentebouillon
  • ¼ l zoete room
  • 12½ cl droge witte wijn
  • zout & peper
  • citroensap
    • voor de kwarkbollen
  • 160 g magere kwark
  • 3 eidooiers
  • 40 g verse, geraspte witte broodkruimels
  • 40 g bloem
  • zout

Verwijder de stengels van de daslookblaadjes, was en dep ze droog.
Snijd de ui in kleine blokjes en bak ze in de boter tot ze doorschijnend zijn.
Snijd de aardappelen in tweeën en snijd ze in fijne plakjes, voeg ze dan toe aan de uien en stoof ze kort.
Blus de aardappelschijfjes met de wijn en voeg de bouillon en de room toe.
Sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
Pureer de soep in een blender en voeg geleidelijk de wilde knoflookblaadjes toe tot de soep limoengroen is.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap zodat het niet te heet wordt en breng het dan weer aan de kook.

Voor de kwark bollen, meng de eierdooier met de kwark, witte broodkruimels en bloem, zout en koeling voor ongeveer een half uur.
Snijd vervolgens met een vochtige lepel kleine knoedels uit het deeg en voeg deze kort toe aan kokend gezouten water tot ze op het deeg drijven.
Serveer tot slot de kwarkbollen samen met de daslooksoep op een diep bord.

Bron: Andreas Weihmann
Gepubliceerd door: kraut & rüben

Terug