|
|
Was de bonen en week ze een nacht in ruim koud water.
Giet ze af, voeg zoveel water toe dat ze net onder staan en kook ze met wat zout in ± 1 uur gaar.
Snijd het rundvlees zo nodig in dobbelstenen.
Hak de uien.
Stamp het karwijzaad en de kruidnagel fijn.
Kruid het vlees met ½ eetlepel paprikapoeder, een snufje zout en het karwijzaad en de kruidnagel.
Laat de uien in de olie uitzweten.
Voeg het gekruide vlees toe en bak het met de uien lichtbruin.
Bestrooi het met de bloem, roer de bouillon erdoor, laat het geheel aan de kook komen en breng de soep op smaak met 1 eetlepel paprikapoeder, wat citroenrasp en het laurierblad.
Laat het vlees in een gesloten pan gaar sudderen.
Giet de bonen af, voeg ze aan de soep toe, laat het geheel weer aan de kook komen en voeg naar smaak nog wat zout, gestampt karwijzaad en paprikapoeder toe.
Bron: Astrid Veltman