Creoolse pindasoep uit Brazilië

voor 6 personen
  • 450 g rundvlees in blokjes van 2½ cm
  • 6 koppen water
  • 4 vleesbouillonblokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • ¼ theel. zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 kop pindakaas
  • 1 groene Spaanse peper (van zaad ontdaan en gehakt)
  • 4 rode paprika's uit blik (in repen gesneden)

Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout & peper in een soeppot of pan en breng het aan de kook.
Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost.
Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend.
Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen.
Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep onmiddellijk.

Terug