Potage crème de navets

  • 450 g knolrapen
  • 25 g boter
  • 1 theel. grof zeezout
  • 225 g kruimige aardappelen
  • 90 cl water
  • zwarte peper en nootmuskaat
  • 30 cl melk
  • 4 eetl. (opgeklopte) slagroom
  • 1 eetl. fijngesneden peterselie
  • 12 gebakken croûtons

Schil de rapen en aardappels, snij deze in kleine stukjes.
Smelt boter in een pan.
Voeg de rapen erbij en kook zachtjes, omdraaien zodat ze helemaal met boter bedekt zijn.
Zout toevoegen en deksel op de pan en 10 minuten laten doorkoken.
Voeg het water erbij en de aardappelblokjes.
Kruiden met nootmuskaat en peper.
Deksel op de pan en zachtjes 30 minuten laten sudderen.
Deksel van de pan en 10 minuten iets vocht laten verdampen door het vuur iets hoger te zetten.
Met de mixer pureren.
Melk toevoegen en terug aan de kook brengen.
De room erdoor roeren en de peterselie.
Pan van het vuur nemen.
Verdeel de croûtons op de borden en giet de soep erover.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug