Court-bouillon

voor ca. 3 liter

  • 2 worteltjes, geschrapt en in plakjes gesneden
  • 2 middelgrote uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 8 takjes peterselie, grof gehakt
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 flessen droge witte wijn
  • 15 peperkorrels
  • 35 gr grof zout of zeezout

Doe de worteltjes met ui, peterselie, tijm en laurier in een schaal.
Voeg de wijn, 1½ l water en het zout toe en breng alles aan de kook.
Laat de bouillon 1 uur zachtjes koken.
Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de peperkorrels toe.
Laat de bouillon voor gebruik geheel afkoelen.

Tip

Reken voor het pocheren van grote, dikke vissen 6 à 8 minuten per 500 gram.
Een court-bouillon is onontbeerlijk voor het pocheren van grote vissen - heel of in moten - zoals zalm, snoek of snoekbaars.

Bron: Smulweb

Terug