|
|
Schil de courgettes en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak daarin 3 minuten zachtjes de gesnipperde sjalotjes.
Pers een teentje knoflook erboven uit.
Voeg de courgettestukjes toe en bak die al roerend 1 minuut mee.
Schenk water en bouillonpoeder erbij.
15 Minuten zachtjes laten koken in een dichte pan.
Pureer de soep in een roerzeef of foodprocessor.
Daarna het geheel door en door verhitten.
Een flinke scheut melk erdoor roeren en de zalmstukjes toevoegen.
voor 2 personen
|
|
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
Voeg de blokjes courgette, aardappel en wat peper toe en schenk het water erbij.
Breng dit aan de kook en laat de courgettes en aardappel in 10 minuten gaar worden.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Laat de soep weer heet worden.
Snijd de zalm in reepjes.
Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.
Geef er brood bij.