|
|
Verhit een scheut olie in een stevige pan (kasserol).
Bak daarin de ui glazig.
Doe de courgetteschijven erbij.
Schep het telkens om, tot de plakken zacht beginnen te worden.
(Dat kan een minuut of tien duren.)
Doe de tijm, laurier en knoflook erbij, schep nog even goed door.
Doe dan het water erbij.
Breng aan de kook en laat even doorkoken.
Vuur uit, laurierbladen eruit vissen.
Doe het basilicumblad erbij.
Zet de staafmixer de pan, of schep het over in een keukenmachien.
Het moet erg fijn worden gepureerd.
Breng over in een kom, breng op smaak met peper en zout.
Laat het afkoelen.
Zet dan in de koelkast.
De volgende dag
Verdeel pakweg 3 ijsklonten per soepbord of -kom.
Schep de koude courgette soep erbij.
Garneer met blaadjes postelein en eventueel wat courgetterasp.
Serveer.
Opmerkingen
Wij hebben rijkelijk posteleinblad gebruikt.
Postelein blijft niet lang goed, dus het beste is verse postelein te gebruiken.
Uit eigen tuin!
Bron: Food & Wine
Gepubliceerd door: MergenMetz